Marhahús paprikával és gombával
Hozzávalók:
400 g marhafilé
2 közepes nagyságú hagyma
2 fokhagymagerezd
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
100 g friss shiitake-gomba
100 g cukorborsó
1 csomó metélőhagyma
2-3 evőkanál szezámolaj só
2 evőkanál édes szójaszósz
- A marhafilét folyó hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A letisztított hagymát keskeny csíkokra, az ugyancsak letisztított fokhagymát szeletekre vágjuk.
- A paprikát kettévágjuk, szárát, a magokat és fehér ereket eltávolítjuk, ezután megmossuk és 1x1 cm nagyságúra kockázzuk. A gombát megtisztítjuk, a szárakat kitörjük, a gombafejeket felszeleteljük.
- A cukorborsót megmossuk, lecsöpögtetjük, és ferdén félbevágjuk. A metélőhagymát leöblítjük, leitatjuk, kb. 3 cm hosszú ferde darabokra vágjuk.
- Wokban egy-két evőkanálnyi olajat erősen felforrósítunk, a húst ebben - többször megforgatva - erősen átsütjük, majd kivesszük.
- A megmaradt felforrósított olajban a hagymacsíkokat, paprikakockákat, cukorborsót, gombát és fokhagymát keverés közben 3-4 percig sütjük. A húst visszatesszük az edénybe, felforrósítjuk, megsózzuk, és szójaszósszal ízesítjük. A metélőhagyma beleforgatása után azonnal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése