2011. január 9., vasárnap

Gondolatok a wokról...(5)

Marhahús paprikával és gombával
Hozzávalók:
400 g marhafilé
2 közepes nagyságú hagyma
2 fokhagymagerezd
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
100 g friss shiitake-gomba
100 g cukorborsó
1 csomó metélőhagyma
2-3 evőkanál szezámolaj só
2 evőkanál édes szójaszósz
  1. A marhafilét folyó hideg vízzel leöblítjük, papírtörlővel leitatjuk, hosszában félbevágjuk, majd vékonyra szeleteljük. A letisztított hagymát keskeny csíkokra, az ugyancsak letisztított fokhagymát szeletekre vágjuk.
  2. A paprikát kettévágjuk, szárát, a magokat és fehér ereket eltávolítjuk, ezután megmossuk és 1x1 cm nagyságúra kockázzuk. A gombát megtisztítjuk, a szárakat kitörjük, a gombafejeket felszeleteljük.
  3. A cukorborsót megmossuk, lecsöpögtetjük, és ferdén félbevágjuk. A metélőhagymát leöblítjük, leitatjuk, kb. 3 cm hosszú ferde darabokra vágjuk.
  4. Wokban egy-két evőkanálnyi olajat erősen felforrósítunk, a húst ebben - többször megforgatva - erősen átsütjük, majd kivesszük.
  5. A megmaradt felforrósított olajban a hagymacsíkokat, paprikakockákat, cukorborsót, gombát és fokhagymát keverés közben 3-4 percig sütjük. A húst visszatesszük az edénybe, felforrósítjuk, megsózzuk, és szójaszósszal ízesítjük. A metélőhagyma beleforgatása után azonnal tálaljuk.
Forrás: Dr. Oetker Wok 3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...