Májcsíkok burgonyával
Hozzávalók
200 g mélyhűtött zöldborsó
600 g borjú- vagy sertésmáj
800 g keményre fövő burgonya
2 piros kaliforniai paprika
4 szál újhagyma
4 evőkanál étolaj
só
bors
2 fokhagyma gerezd
1 csomó sima zöldpetrezselyem
- A zöldborsót felengedjük. A májat folyó hideg vízzel leöblítjük, leitatjuk, csíkokra szeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, leöblítjük és vékony csíkokra vágjuk. A paprikát félbevágjuk, a magokat és fehér ereket eltávolítjuk, húsát megmossuk, csíkokra szeleteljük. A letisztított újhagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, vékonyra karikázzuk. A burgonyát és a paprikát forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt félkeményre főzzük, majd szitán lecsöpögtetjük.
- Wokban felforrósított olajban a májcsíkokat hirtelen erősen átsütjük, utána kivesszük. A visszamaradt zsiradékban apránként megsütjük a burgonyát, paprikát, hagymát és zöldborsót, majd ismét az edénybe tesszük a májat és az egészet sóval, borssal, letisztított, finomra kockázott fokhagymával fűszerezzük.
- A zöldpetrezselymet leöblítjük, leitatjuk, összevagdaljuk, és tálalás előtt az ételre szórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése