2011. január 8., szombat

Gondolatok a wokról...(4)


További fűszerek, és hozzávalók
Öt fűszer keveréke
Általában csillagánizspor, szecsuáni bors, szegfűszeg, fahéj és édesgyökér keveréke. Akkor használjuk, ha egészen intenzív (pl. édes - csípős) fűszerízt akarunk.
Sambal Oelek
Tüzes-csípős, aprított borshüvelyből készített fűszerkrém.
Shiitake-gomba
Ez Kína és Japán legkedveltebb gombafajtája. Igen aromás. Gyakran 2 -3 gomba is elég az étel ízesítéséhez. Ezt a gombát nem mossák meg, csak letisztítják (a fás szárakat levágják) és papírral ledörzsölik. Ha nincs friss, akkor száratottat is használhatunk, de ezt előtte be kell áztatni.
Szójaszósz
Ezzel a szósszal majdnem minden ételt még finomabbá tehetünk. Többféle változata kapható: világos és gyenge, sötét, és fűszeres.
Üvegtészta
Az üvegtészta fehér, állaga gumiszerű és nagyon sokáig eltartható. Felhasználás előtt be kell áztatni, akkor súlya megnégyszereződik, és a tészta megpuhul. Különféle minőségben készül. A jó üvegtészta a főzésnél nem esik szét és megtartja eredeti hosszát. Fogyasztás előtt ollóval vágják el.
Forrás Dr. Oetker Wok 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...