2011. január 7., péntek

Gondolatok a wokról...(3)


További fűszerek, és hozzávalók
Gyömbér
A gyömbér finom ízt az ételeknek, fokozza az emészthetőséget. Friss gyömbér helyett őrölt, vagy szirupban eltett gyömbért is használhatunk.
Kókusztej
Általában konzervként kapható, d kapható tejpor formájában. Az édesített változatot nem ajánlatos vásárolni.
Kurkuma
"Sárgagyökér" néven is ismerik, por formájában kapható, curryporban is használatos, jellegzetes színt ad.
Mie-metélt
Instant tészta: forrásban lévő vízbe tesszük, levéve a tűzhelyről az edényt, duzzasztják, ollóval feldarabolják.
Mu-err-gomba
Sőtét kínai gomba, felhasználás előtt vízben kell áztatni.
Olajok
A kisütéshez, illetve wokban sütéshez ízlés szerinti, semleges ízű, magas hőfokra hevíthető (pl.: napraforgó-, repce-, vagy földimogyoró-) vagy az ételnek megfelelő oliva-, illetve szójaolajat használjunk. Az étel igazi ízét végül a szezám-, vagy mogyoró olajjal adhatjuk meg, melyet csak kis mennyiségben, és közvetlenül a tálalás előtt adunk hozzá, hogy ízét teljes egészében megtartsa.
Forrás: Dr. Oetker: Wok 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...