2011. január 6., csütörtök

Gondolatok a wokról...(2)


Általában a wokban történő étel készítéshez hagyományos, és különleges fűszereket is használunk. Érdemes a fűszereket előre beszerezni, főleg ilyen kis helyen, ahol mi is lakunk, mert nem biztos, hogy minden esetben találunk a helyi boltban. Néhány jellegzetes fűszer, illetve hozzávaló, a wokban történő étel készítéshez. Ezeket nagyobb szupermarketekben, illetve kínai boltokban, fűszer boltokban lehet beszerezni.

Bambuszrügy
Főleg konzervként árusítják, csíkokra, vagy darabokra vágva.
Chilipaprika
Friss, és a szárított, piros, és zöld, csípős és kevésbé csípős változatban szerezhető be. Ha csak az aromájára van szükségünk, akkor egészben, vagy félbevágva használjuk fel, ha a csípősségére, akkor a magokat szedjük ki, és vágjuk apróra. Feltétlenül mossunk kezet, mert ha véletlenül a szemünkhöz nyúlunk, erősen csípni fogja.
Citromfű
Frissen és szárítva is kapható, Aromatizáláshoz citrom héjat is használhatunk.
Csillagánizs
Ez egy intenzív aromájú fűszer, sertés és marhahús párolásánál használunk.
Garam Masala
Magyarul: "melegítő fűszer". Indiából származik, fűszerkeverék.
Összetevői:

  1. fahéj
  2. feketebors
  3. szegfűszeg
  4. kardamóm
  5. szerecsendió-virág
  6. babérlevél
  7. koriander
  8. római kömény (Cumin)
  9. szerecsendió
Forrás: Dr. Oetker Wok 2

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...