2013. január 6., vasárnap

A kolbász története...(6)

Néhány gondolat a füstölésről...
- a legősibb tartósítási eljárás.
- húsok és halak konzerválására alkalmas eljárás.
- 1573-ból származó leírás szerint a füstölés a mindennapi élet része.
A füstölés feladata:
- a nedvességtartalom egyenletes csökkentése
- a hús ízletessé tétele.
- konzerválás.
Füstölési módszerek:
- hideg füstölés: 30 és 50 fok közötti hőmérséklet, 2-től 24 óráig tartó időtartam.
- forró füstölés: 50 és 90 fok közötti hőmérséklet, 30 perc és 2 óráig tartó időtartam. (hal, szárnyas, nyúl füstölése)
Az eljáráshoz szükséges fa: tölgy, bükk, éger, nyír. (puhafát ne)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...