2011. február 23., szerda

Mit ne tegyünk evés után...!?

Ne dohányozzunk étkezés után. A szakértők kísérletei bizonyítják, hogy étkezés után a dohányzás 10 cigarettával ér fel (magasabb a rák esélye)
Ne együnk gyümölcsöt közvetlenül étkezés után! Ez felfújja a gyomrot. Ezért fogyasszunk gyümölcsöt egy két órával az evés után!
Ne igyunk teát étkezés után, a tea levelek nagy mennyiségű savat tartalmaznak! A sav hatására az élelmiszer fehérje tartalma megkeményedik, és ez megnehezíti az emésztést!
Evés után ne engedjük ki az övünket! Az öv lazítása étkezés után bél rendszeri problémákat okozhat.
Ne fürödjünk evés után! A fürdés hatására növekszik a vér áramlás a kezekben, lábakban és a testben, valamint csökkenti a gyomor körüli vér ellátást. Ez legyengíti az emésztő rendszerünket.
Ne gyalogoljunk étkezés után, annak ellenére, hogy azt mondják, ha gyalogolunk, - azaz száz lépés étkezés után -  99 évig élünk. A gyaloglás közvetlenül étkezés után megnehezíti az emésztő rendszer munkáját és a táplálék felszívódását. Várjunk legalább egy órát az étkezés után, ha mégis gyalogolni akarunk.
Mindjárt evés után ne aludjunk! A táplálékot szervezetünk nem lesz képes megemészteni rendesen, és ezért ez gyomor-bél rendszeri problémákat okoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...