2011. március 3., csütörtök

Történet a tojásfehérjéről...

Egy kurzuson tanították, ahol a tűzoltókat készítették fel elsősegély nyújtásra. Ha valaki megég,-legyen az bármilyen nagy terjedelmű-, legelőször a megégett részt folyó hideg víz alá kell tartani, amíg a megégett bőr lehűl. Azután egy tojás fehérjét kicsit felverünk habnak,- csak hogy könnyebb legyen kenni- és több rétegben rákenjük a megégett bőrfelületre.
Egy nő odatett vizet főni. Mikor le akarta venni a tűzről, ráömlött a kezére és egy nagy részen leégette a bőrt. Azonnal hideg vizes csap alá tartotta, míg le nem csillapodott kicsit a tüzessége- bár az erős fájdalom maradt.
Azután felütött 2 tojást, a fehérjét kicsit felverte és rákente az égett bőrre. Annyira el volt égve a keze, hogy ahogy rákente a fehérjét a bőrre, az rögtön rászáradt és egy hártyát képzett rajta, ami azután megkeményedett, - ez tulajdonképpen natúr colagen volt. Legalább 1 órát tartott, míg rétegenként rákente az egész tojásfehérjét. 
Később már nem érzett fájdalmat és másnap már csak alig volt az égés helye pirosas-barnás. 
Eredetileg azt hitte, hogy nagy hegesedések maradnak vissza az égés után, de legnagyobb csodálatára 10 nap múlva semmi nyoma nem maradt!!!! A bőr szine sem változott el. A megégett bőr teljesen recuperálódott, köszönhetően a tojásfehérjében található colagennek, -ami a valóságban egy placenta és tele van vitaminnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...