2011. március 5., szombat

Hulladékból...

EGY ÚJ MAGYAR VILÁGTALÁLMÁNY!!

2010-08-17 13:28

Sárközi Imre újrahasznosításra alkalmatlan műanyag hulladékból katalizátoros hőbontással zárt rendszerben nagy tisztaságú olajat állít elő. "A technológia egy új magyar szabadalommal védett találmány, mely világviszonylatban óriási jövő előtt áll.
A szabadalom Gelencsér Gábor tulajdona, aki a Power Energy Kft. ügyvezetője és a szabadalom megvalósítására vonatkozóan szerződéses jogviszonyban áll a győri Sárközi Imre cégével. Az így előállított olaj olyan emissziós paraméterekkel rendelkezik, mint bármelyik másik, mely a kereskedelmi forgalomban kapható" – kezdte Tudósítónk, Polgár Sándor.
"Üzemanyagként diesel motorban felhasználva generátort hajt meg és villamos energiát termel. Ez a kutatás-fejlesztési program keretében megvalósított technológia is bizonyítja, hogy mennyire fontosak az új megoldások, melyek révén szemétből is lehet értéket előállítani úgy, hogy maga a beruházás öt éven belül megtérül. Sok más próbálkozástól eltérően ez a rendszer már működik, a gyakorlatban is kiállta a próbát. Fogy a szemét, az áramot pedig el lehet adni.
A kőolajból előállított szinte valamennyi mesterséges anyag visszaalakítható olajjá. Mélyen a föld alatt óriási nyomáson és melegben ugyanilyen folyamat zajlik. Azonban a szabadalom segítségével ez felgyorsítható.
A szemét, fajtájától függően 30-60 perc alatt olajjá alakul át. A szélerőműveknél is jobb a hatásfoka, mivel az csak akkor termel villamos áramot, ha fúj a szél. A villamos energiaelosztó hálózatnak 2 nagy óriási problémája van az egész világon. Ha sok benne az áram, vagy ha kevés. Ezen új típusú erőművek segítségével termelt olajjal az energiaéhséget fedezendően másodpercek alatt beindíthatók az áramtermelő generátorok. Segítségükkel jelentősen csökkenthető lenne Magyarország energiafüggősége, valamint a környezetünk is sokkal tisztább lenne.
Reméljük, hogy mielőbb elterjed Magyarországon, Európában és az egész világon ez a magyar találmány!" – zárta szavait Polgár Sándor.
Forrás:kisalfold.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...