2011. január 3., hétfő

Gondolatok a gyógynövény horoszkópról...(2)


Oroszlán: VII. 23. - VIII. 23.
A bőséges fogyasztás embere
Habitusa: Nehezen viseled, ha útirányt kell változtatnod, és gyakran hiúságod miatt benne maradsz abban a helyzetben, amelyről tudod, hogy kudarcra van ítélve.
Betegségre való hajlam: Szív- és keringési, valamint gerincbetegség, hátprobléma.
Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán.
Felhasználási javaslat: A vérnyomáscsökkentő fagyöngy jót tesz, de a szedésről mindenképpen tudjon az orvosod is! Ihatod kúraszerűen 6 hétig teában. Ekkor 3 héten át napi 3 csészével fogyassz, 2 héten keresztül 2 csészével, az utolsó héten csak 1 csészével.
Ha a szív- és keringési panaszok vizesedéssel járnak, fűszerezz többet lestyánnal. Az egyedi ízű gyógynövény remek vizelethajtó.
Napi 1-2 csésze kamillatea elfogyasztásával a fájdalomcsillapítók egy részének gyomorkárosító hatását is csökkentheted.
+1 tipp
A fagyöngy ágait ősz vége felé gyűjtsed be, válaszd le a szemeket, kiterítve hagyd megszáradni árnyékos helyen, majd tördeld apró darabokra, végül üvegedénybe rakd el!
Szűz: VIII. 24. - IX. 22.
A testére figyelő ember
Habitus: Biztonságérzetednek és nyugalmadnak elengedhetetlen feltétele a rendezett magánélet, a megnyugtató anyagi helyzet és egy biztonságos állás.
Betegségre való hajlam: Emésztőrendszeri, valamint idegrendszeri betegségek.
Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér.
Felhasználási javaslat: Fürdőd úgy készítsd el, hogy kamillát, levendulát és macskagyökeret összecsomagolsz egy kis gézbe, és ezt tartod a vízcsap alá, amikor teleengeded a kádat. A kontyvirágot mint homeopátiás szert (Arum triphyllum) érdemes használnod, amikor makacs rekedtség jelentkezik.
+1 tipp
Ha a sok stressz miatt nehezen tudsz elaludni, igyál 1 csésze forró tejet, amelybe 1 tk. mézet keversz. (Ha nem szereted a tejet, a méz önmagában is segít az álmatlanság elűzésében.)
Mérleg: IX. 23. - X. 23.
Az egészség embere
Habitus: Szívesen vitatkozol, sőt, gyakran szembeszállsz beszélgetőpartnereiddel. Gyakran felhalmozod a problémákat, hogy ne kelljen szembenézned velük.
Betegségre való hajlam: Vese- és hólyagpanaszok, a test elsavasodása, cukorbetegség, bőrbetegség, a test lesoványodása.
Gyógynövény: Szappanfű, palástfű, aloévera.
Felhasználási javaslat: Az egész szervezeted erősítik az aloévera-készítmények (tea, kapszula, zselés csemege). Az aloévera-krém kiváló a sebek megszüntetésében, pikkelysömör, akné, övsömör ellen.
Görcsoldó hatása miatt időnként érdemes palástfűteát kortyolnod, mert a húgyhólyagpanaszokat enyhíti. Enyhe vizelethajtó a szappanfű teája (ehhez 3 dl forró vízzel leforráz 1 tk. növényt, majd 8-10 perc elteltével leszűri, és fogyaszthatja.)
+1 tipp
A hólyaggyulladás kiváló megelőző növénye a vörös áfonya. Áfonyalé kapható a bioboltokban, és a fagyasztott gyümölcs is ugyanolyan hatással bír.
Skorpió: X. 24. - XI. 22.
A szenvedély embere
Habitus: Életerős, szívós, egészséges jegy. Ha mégis megbetegszel, akkor az rendszerint pszichés eredetű, ilyenkor életed egy területén képtelen vagy továbblépni.
Betegségre való hajlam: Nemi szervek betegségei, urológiai probléma, vastagbélprobléma, a húgyutak és a végbél betegségei.
Gyógynövénye: Galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin.
Felhasználási javaslat: A kökörcsinre homeopátiás szerként (Pulsatilla) számíthat,sz hurutos megbetegedések, fülgyulladás, kötőhártya-gyulladás esetén.
A Skorpióknak érdemes rebarbarát vadászniuk a piacon, nagyobb adagban fogyasztva ugyanis vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélműködést. Ha unod már a teákat, próbáld ki a kínaiak gyógyhatású csemegéjét, az aszalt galagonyát! Finom, édes, és jót tesz a szívednek.
+1 tipp: Különleges csemegéje a zsázsacsíra, amellyel zöldsalátáid dúsíthatod. A töltött tojást ezúttal készítsd apróra vágott zsázsával (kis tejföllel, vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezve)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...